Mekaray

ABOUT MEKARAY VENTURES

MEKARAY VENTURES SDN BHD di tubuhkan pada  26hb September, 2015. Nama syarikat ”MEKARAY” membawa maksud “MEKA – MEKAH” dan “RAY – SINARAN’ = SINARAN MEKAH YANG BERCAHAYA Makkah, kota suci pertama kaum muslim yang biasa di sebut Al-Makkatu ‘I-Mukarramah atau Mekah yang di muliakan. Sebutan lain untuk kota ini adalah Ummu “I-Qura yang berarti induk desa-desa. Pada zaman purba kota Mekah dikenal dengan sebutan Bakkah. 
Kota tempat kelahiran Nabi Muhammad SAW ini terletak sekitar 70 kilometer dari Kota Laut Merah, Jeddah. Pusat kota terletak di sebuah lembah tempat mata air zamzam yang tidak pernah kering. Di dekat mata air itu terdiri Kabah, makam Ibrahim dan Hijir Ismail. Juga ada dua bukit kecil Shafia dan Marwah. Semuanya saat ini berada dalam lingkungan Masjid AL-Haram.
 
Sinaran  - pantulan cahaya Kaabah ini  di ambil sebagai simbolik kemergahan permulaan perniagaan. Cahaya yang memberi sinar kehidupan baru kepada ahli-ahli di bawah Mekaray Ventures.
 
 
Syarikat mensasarkan 10000 ahli dalam masa enam bulan. Dengan pelan pemasarannya yang UNIK dan produk yang dihasilkan daripada  formulasi pemakanan Sunnah,  Syarikat percaya ianya akan membawa kejayaan besar dan kemewahan mutlak kepada ahli-ahli yang bernaung di dalam perniagaan Mekaray Ventures ini.  
 

VISI/MISI SYARIKAT

  • Menjadikan Al Quran dan Hadis sebagai sumber maklumat yang bermanfaat dalam menemukan kaedah mengubati pelbagai jenis penyakit
  • Dakwah dalam perniagaan, menyampaikan khabar gembira kepada seluruh umat manusia manfaat produk dan peluang perniagaan yang ‘SIMPLE, PRACTICAL & ACHIEVABLE”
  • Membentuk usahawan yang berjaya dunia dan akhirat iaitu  ukhwah “ MARKETING NETWORKING” yang saling bantu membantu
  • Jihad mengubah scenario permasalahan kesihatan dan kewangan, terutamanya orang Islam di sunia hari ini supaya Islam disegani dan menjadi contoh teladan dalam setiap perkara
  • Menyediakan bimbingan secara istiqamah sehingga Berjaya
 
 
 

 

PENGLIBATAN KEMASYARAKATAN

Mengadakan taklimat-taklimat dan ceramah-ceramah mengenai Formulasi pemakanan sunnah di seluruh Malaysia dan berkongsi testimoni-testimoni yang telah didapati daripada pesakit-pesakit mengambil pemakanan sunnah ini.